Verkostossa tapahtuu

Turun yliopiston Yrittäjyyspäivä “Akateeminen yrittäjä digimaailmassa”

Maanantaina 29.10.2018 klo 14–18, OP-Sali, Turun kauppakorkeakoulu

Lue lisää: http://www.emaileri.fi/g/l/249320/0/0/4479/1479/5

1416

Tervetulosanat
Vararehtori Riitta Pyykkö, Turun yliopisto
Professori Jarna Heinonen, Johtamisen ja yrittäjyyden laitos, Turun yliopisto

Lukuvuoden 2018–2019 Intoa!-yrittäjyystekokilpailun lanseeraus
Toimitusjohtaja Jussi Hakala, Liedon Säästöpankki

Keynote-puheenvuorot (otsikot tarkentuvat pian)
Yrittäjä ja toimitusjohtaja Teemu Kiiski, Finnish Design Shop
Tutkijatohtori Kaisa Hytönen, Johtamisen ja yrittäjyyden laitos, Turun yliopisto

Yrittäjäalumnien paneelikeskustelu, moderaattorina Tuuli Kaskinen, Demos Helsinki
Jenny Jeskanen, Lingua FinnoMedica
Iiro Hollmén, Lukander Ruohola HTO Oy
Teemu Malinen, Sofokus Oy
Susanna Lahtinen, Choose Your Future

klo 1618
Vapaamuotoinen tutustumistilaisuus lasillisen äärellä


Syksyn 2018 6Aika-työpajat Turussa

Turussa on käynnissä useita 6Aika-hankkeita eri teema-alueilla, joissa haetaan yritysten kanssa yhteiskehittämisen keinoin ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Lue lisää työpajoista ja ilmoittaudu mukaan.
 • 20.9. klo 8.30-10 Konkreettiset kokeilut käytännössä – yrityksien opit ja kopit
 • 18.10. klo 8.30-10 Juttutuokio – vauhtia yritysten kiertotalouteen
 • 23.10. klo 15-20 Robotit ja tekoäly palvelu- ja tuotantoalojen yrittäjille
 • 12.11. klo 14.30-16 Energian uudet ratkaisut
 • 11.12. klo 14.30-16 6Aika-joulukahvit yrityksille

Tervetuloa keskustelemaan kaupunkikehittämisen skenaarioista! 

Kaupunkitilojen käytöstä kertovat digitaaliset jäljet osana kaupunkikehittämisen analyysejä: Turku Open Platform -sovelluksen julkaisu

Tiistai 6.11.2018, klo 15-17, Workshop tila (3 krs), Vierailukeskus Joki, Lemminkäisenkatu 12b, Turku

Houkutteleva kaupunkimaisuus on fyysisen kaupunkitilan, sen ihmisiä yhteen tuovien käyttöjen ja kaupunkiyhteisön arvostusten yhteispeliä. Laadukas kaupunkitila on kaupunkisuunnittelun keskeinen tavoite, mutta miten hyödyntää helposti ja keskitetysti olemassa olevaa kaupunkitietoa sen tuottamiseksi?

Turun kaupunkitutkimusohjelma kutsuu tilaisuuteen, jossa esitellään tutkimushankkeessa toteutettu, kaikille maksutta saatavissa oleva Turku Open Platform (TOP) vuorovaikutteinen karttasovellus ja keskustellaan sen avulla erilaisista kaupunkikehittämisen skenaarioista Turun alueella.

TOPin käyttöliittymä antaa mahdollisuuden vertailla kaupungin eri alueita painottamalla käyttäjän haluamalla tavalla tilallista saavutettavuutta, läheisyyttä eri toimintoihin sekä alueen taloudellista ja kulttuurista arvostusta.

TOPissa tutkimustulokset ovat työkaluja, joilla monipuolisten paikkatietodatojen analyysi on tuotu käyttäjien ulottujille. Määrältään suuri ja laadultaan heterogeeninen kaupunkitieto on saatettu käyttökelpoiseen muotoon – analyysin kohteen määrittää käyttäjä. Julkistamme myös katsauksen mihin analyysit perustuvat.

Käyttäjälähtöiset vertailut ja kokeilut antavat uusia ideoita alueiden, yksittäisten kaupunkitilojen ja kiinteistöjen kehittämismahdollisuuksista. Sovelluksen jokainen kartta kertoo tulevaisuuden mahdollisuuksista, ei vain nykytilanteesta.

TOPin on toteuttanut paikkatiedon innovatiiviseen hyödyntämiseen kaupunkisuunnittelussa erikoistunut kansainvälinen tutkimusyhteisö SPIN Unit yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa Damiano Cerronen ja professori Panu Lehtovuoren johdolla. TOP on kehitetty tutkimushankkeessa, jota ovat rahoittaneet Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvosto (URMI-hanke) ja Turun kaupunkitutkimusohjelma.

Tilaisuuden ohjelma

14.40  Kahvia ja makeaa
15.00 Avaus, tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila, Turun kaupunkitutkimusohjelma
15.10 Kaupungin metamorfologia: kaupunkitilojen käytöstä kertovien digitaalisten jälkien jalostaminen osaksi kaupunkikehittämisen analyysejä, Damiano Cerrone ja professori Panu Lehtovuori, SPIN Unit/TTY (esitys on englanninkielinen)
15.40 Miten TOPia voi hyödyntää Turun kehittämispotentiaalien tunnistamisessa: neljä esimerkkiä ja keskustelua kohdealueiden mahdollisuuksista, Damiano Cerrone ja professori Panu Lehtovuori
16.40  Keskustelua ja käyttöopastusta
17.00 Tilaisuus päättyy

Pyydämme ennakkoilmoittautumisia tilaisuuteen: https://www.lyyti.in/Turku_Open_Platform_sovelluksen_julkaisu_8912

Turun kaupungin työntekijät ilmoittautuvat Lyyti-ilmoittautumisen lisäksi myös SAPin itsepalveluportaalin kautta ja koulutus löytyy itsepalveluportaalista hakusanalla Turku.

Osallistujien on mahdollista ladata TOP-sovellus etukäteen tietokoneilleen, jotta he voivat kokeilla itse miten TOP taipuu erilaisiin tilallisiin analyyseihin. Maksuton sovellus on ladattavissa (huom. mac ja pc versiot eri kielivaihtoehdoilla): https://www.dropbox.com/s/kfgky0ir5z3a20s/TOP.zip?dl=0

Tervetuloa!

Sampo Ruoppila, Kaupunkitutkimusohjelman johtaja


7.11.2018 klo 13.00-18.00

Allied ICT Finland paketoi vahvuudet – ICT kasvuverkoston Kick-off -seminaari
Auriga Business Center, Juhana Herttuan puistokatu 21, 20100 Turku

Digitalisaatio tuo suuria kasvun mahdollisuuksia, onnistuminen vaatii kuitenkin uudenlaista toimintamallia. Allied ICT Finland on pohjoismaiden suurin ICT-alan tutkimuksesta liiketoimintaa -verkosto, se yhdistää huippututkimuksen, tutkijaresurssit, yritykset ja T&K-ympäristöt.

Seminaari on suunnattu digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostuneille yrityksille. Uusista liiketoimintamahdollisuuksista kertovat mm. Konecranes, Cargotec, Nokia ja Meyer Turku. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista yritysten ja tutkimusverkoston vuoropuhelua ja selvittämään miten AIF:n toimintamalli voi auttaa yritystäsi.

Seminaarin teemat:

 • Digitalisaatio logistiikassa ja autonomiset koneet
 • 5G ja Teollisuuden toimintavarmat verkkoyhteydet
 • Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen liiketoiminnassa
 • Hyperloop-testiradan mahdollisuudet teknologian kehittämisessä
 • Allied ICT Finland – palvelut ja kasvuverkostot

Seminaari päättyy cocktailtilaisuuteen (klo 17.00-18.00), jossa mahdollisuus verkostoitua, keskustella yhteistyöstä ja tutustua Aboa Maren simulaattoreihin.

Lisätietoja.

Ilmoittaudu oheisen linkin kautta https://www.lyyti.fi/reg/ICT_kasvuverkosto 31.10.2018 mennessä. Seminaari on maksuton.

Tervetuloa luomaan uusia menestystarinoita!


TEK Tekniikan Akateemiset järjestää 8.11. seminaarin “Vetovoima on tekniikkalaji – Turku tarvitsee lisää tekniikan osaajia”

Tilaisuus järjestetään osana eduskuntavaalivaikuttamista Vaikuttajakiertueen päättäjille ja tekniikasta kiinnostuneille.

Paikka: Scandic Julia, Å-sali, -1 kerros, Eerikinkatu 4, Turku
Aika: 8.11. Ovet aukevat ja coctail klo 17.00, ohjelma alkaa klo 18.00.

Miten osaajat saadaan jäämään Turkuun? Miten rekrytoivat työnantajat ja osaajat löytävät toisensa?

Aiheeseen johdattavat TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen, Turun kaupungin johtaja Minna Arve ja johtaja Niko Kyynäräinen Turku Business Regionista.  Videotervehdyksen esittää uusi Teknologiakampus Turun johtaja Mika Hannula.

Päättäjäpaneelissa mukana neljän puolueen tulevia eduskuntavaaliehdokkaita:

 • Ida Schauman, RKP
 • Riina Lumme, vihreät
 • Mari-Elina Koivusalo, SDP
 • Ville Valkonen, kokoomus

Iltamme alkaa  kello 17.00 ja jatkuu virallisen ohjelman jälkeen kevyen iltapalan ja verkostoitumisen merkeissä noin iltakahdeksaan asti.

Tule haastamaan päättäjät ja katsastamaan ehdokkaasi seuraavaan eduskuntaan!

› Ilmoittaudu mukaan  tästä linkistä.